Ervaring stagiaires


Naam: Sara
Leeftijd: 25 jaar
Opleiding: HBO Maatschappelijk werk
Stageplaats: Opiaatbehandeling, NijmegenTijdens mijn stage leer ik veel over het contact met cliënten en stel ik samen met de cliënt een behandelplan op. Een uitdaging voor mij is het bieden van de juiste zorg, elke cliënt heeft zijn eigen verhaal, door deze te bespreken proberen we tot een goede passende zorg te komen. Naast het contact met de cliënten heb ik ook contact met andere instellingen om de zorg zo compleet mogelijk te maken. De stagebegeleiding vanuit IrisZorg is goed geregeld en mijn collega’s staan altijd klaar voor het beantwoorden van vragen. Tijdens mijn stage heb ik verschillende trainingen gevolgd die vanuit IrisZorg worden aangeboden. Zo heb ik bijvoorbeeld deelgenomen aan de MATE training. De MATE is een meetinstrument die wordt gebruikt binnen de intakeprocedure in de verslavingszorg. Als ik naar de toekomst kijk dan zie ik mijzelf zeker bij IrisZorg werken als maatschappelijk werker of persoonlijk begeleider.


Naam: Lieske
Leeftijd: 18 jaar
Opleiding: MBO Maatschappelijke Zorg
Stageplaats: Ruiterserve Hoogeland, BeekbergenOp het Hoogeland in Beekbergen merk ik dat ik het erg leuk vind om cliënten te helpen hun leven weer op de rit te krijgen. Ik leer de boeiende achtergrond van cliënten kennen tijdens een kop koffie of als we op pad gaan naar bijvoorbeeld het ziekenhuis. In mijn stage als medewerker Maatschappelijke Zorg draag ik mede zorg voor de overdracht van de cliënten van de nacht naar de dag of andersom. Zet ik maaltijden uit en bestel ik boodschappen, dit alles doe ik samen met een groep leuke collega’s die mij ondersteunen in mijn stage. Ik merk dat ik veel leer over de cliënten en welke begeleiding ze nodig hebben, wat de behoeften van cliënten zijn en hoe je daar mee om moet gaan. Na mijn opleiding Maatschappelijke zorg wil ik misschien verder met een HBO studie gericht op deze doelgroep en zou ik graag aan de slag gaan bij IrisZorg.


Naam: Bob
Leeftijd: 24 jaar
Opleiding: HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening
Stageplaats: Begeleid Wonen De Flet, NijmegenOmdat de doelgroep mij in het begin van de opleiding al aansprak adviseerde mijn studieloopbaanbegeleider eens te kijken naar een stage bij IrisZorg. Inmiddels loop ik stage bij IrisZorg als groepsleider en het werk is heel afwisselend. Het ene moment maak ik samen met de cliënt een behandelplan en het andere moment heb ik contact met verschillende instanties zoals een woningbouwvereniging voor vervolghuisvesting van de cliënt. Elke dag is weer anders en speel ik samen met mijn collega’s in op nieuwe situaties die ontstaan met de cliënten. Ik voel mij dan ook echt een volwaardig lid van het team. Naast het werk krijg ik goede begeleiding van mijn stagebegeleidster, we bespreken elke week waar ik mee bezig ben en zij voorziet mij van goede feedback. Door de ervaring die ik nu op doe merk ik dat ik na mijn studie graag verder wil in deze sector.


Naam: Samantha
Leeftijd: 22 jaar
Opleiding: MBO Verpleegkundige
Stageplaats: Jeugdkliniek, TielOp de afdeling opname zorg ik samen met het team voor het uitdelen van de medicatie aan de jongeren. Ook hou ik de reactie van de cliënten in de gaten bij het afbouwen van de verslaving of bij directe opname onder invloed. Omdat ik van een uitdaging hou en graag de psychiatrie en verslaving kant op wil is dit de perfecte plek voor mij om de praktijk te leren. Extra interessant zijn de nieuwe cliënten en het bijhouden van hun ontwikkeling, ik merk dat ik hier veel van leer. Mijn stagebegeleiding is echt super, we overleggen over mijn persoonlijke ontwikkeling binnen de stage, krijg ik begeleiding bij bijvoorbeeld conflicten en bespreken we mijn stageopdrachten. Ik kan altijd mijn verhaal kwijt en dat is fijn. Ook heb ik meegedaan aan de speciale introductiedag voor stagiaires. Je leert zo de organisatie beter kennen en ontmoet andere stagiaires waar je ervaringen mee kan uitwisselen.