Over IrisZorg

IrisZorg is er voor jong (18-) en oud en uit alle lagen van de bevolking. We behandelen een verslaving, soms in combinatie met maatschappelijke begeleiding. Ook bieden we trajecten in opvang, wonen, werk, activiteiten & leren, preventie en verslavingsreclassering. Onze basismethodieken zijn CRA en Krachtwerk. Ben je hier nog niet mee bekend? Geen probleem, nieuwe collega’s krijgen een goede interne basistraining. Ook geven we informatie en trainingen aan professionals en naasten. En zetten we ervaringskennis in zodat mensen (h)erkenning vinden in wat zij doormaken. Dit alles doen we op een van onze locaties in Gelderland, Overijssel en Flevoland. 

Bij IrisZorg ondersteun je in het herstel van onze cliënten. We richten ons op het persoonlijke en maatschappelijke herstel, zodat mensen hun eigen identiteit hervinden en opbouwen. Dat mensen er weer bij horen in de samenleving, ertoe doen. Dat je mag zijn wie je bent.

Benieuwd naar alle informatie over het brede aanbod van IrisZorg, de vele locaties en onze ambities voor de komende jaren? Ga dan naar de website van IrisZorg.

Onze kernwaarden

Bij IrisZorg werken we vanuit de waarden: betrokken, eigen regie, we doen wat we zeggen en zeggen wat we doen. Je werkt met bevlogen collega’s en je kan zelf kleur geven aan jouw werk. Uiteindelijk geldt het resultaat. Om daar te komen krijg je veel vrijheid. Ook krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen, initiatief te nemen en te doen waar je goed in bent. De zorg verandert continu, niets wordt saai. Je raakt daarom ook nooit uitgeleerd. Werken bij IrisZorg is hard werken én werken met je hart. 

Wij geloven in de kracht van de ontmoeting. In de ontmoeting kan het gebeuren. Het thema ontmoeten is dan ook onze leidraad in hoe wij met elkaar de organisatie vormgeven. Daarbij hoort ook aandacht voor elkaar en elkaar werkelijk ontmoeten, complimenten en feedback geven en gastvrijheid.

Daarnaast willen we als zorginstelling het goede voorbeeld geven en de gezondheid van onze cliënten en medewerkers bevorderen. Daarom werken wij toe naar een rookvrije organisatie.

Werkomgeving

Binnen IrisZorg vind je altijd een werkomgeving die bij je past:

 • Poli
 • Kliniek
 • FACT (outreachend)
 • Crisisopvang
 • Dag- en nachtopvang
 • Woonvoorzieningen
 • Werk & activiteiten
 • Reclassering
 • Ambulante begeleiding
 • Preventie
 • Ondersteunende teams

Als collega krijg je de ruimte om ook andere functies en werkplekken binnen IrisZorg te ontdekken. We vinden het namelijk heel belangrijk dat je werk doet dat bij je past. Werk waarbij je wordt uitgedaagd en je het beste uit jezelf kunt halen. Heb je daarvoor opleidingen of cursussen nodig? Dan kan dat.


Werkgebied
Onze basisvoorwaarden


Zodat jij kan doen waar je goed in bent.

Onze cultuur

Dit is wat onze collega’s hierover zeggen: je kunt jezelf zijn, er is verbondenheid, je kunt zelf kleur geven aan je werk, humor is onwijs belangrijk, als je ambitie toont dan krijg je kansen, ik word gehoord en gezien, we werken hard én met ons hart.

Werkplezier

Plezier in je werk is belangrijk voor ons. Daarom hechten we veel waarde aan teamspirit, verbondenheid, ontwikkelingsmogelijkheden, een goede werk-privébalans, coaching, flexibiliteit en vrijheid in je werk.

Groeien en opleidingsmogelijkheden

Ben je nieuw in de verslavingszorg? Dan voel je je al snel thuis na onze interne basistrainingen en eventuele functiespecifieke trainingen. Wil je je specialiseren in je vakgebied of juist omscholen? Pak zelf de regie en wij werken graag mee aan jouw groei. Veel collega’s doorlopen een mooi groeipad binnen IrisZorg. Voor jouw loopbaankansen, zijn we aangesloten bij De Werkgeverij.

Goede ondersteuning

De ondersteunende teams zorgen ervoor dat achter de schermen alles op rolletjes verloopt. Een toegankelijk serviceteam, goede hard- & software, de zorgadministratie. Onmisbaar bij ons belangrijkste doel: kwaliteitszorg geven aan kwetsbare mensen.

Flexibele arbeidsvoorwaarden

Net als de meeste werkgevers hebben ook wij dit allemaal goed geregeld voor onze mensen. Voor een deel kun je zelf bepalen hoe je arbeidsvoorwaarden eruit zien. Denk aan vakantie-uren kopen of verkopen, bedrijfsfitness, een fiets en een persoonlijk budget voor duurzame inzetbaarheid.

Twee cao's

Bij IrisZorg kennen we twee cao’s: cao Sociaal Werk (vooral bij functies waar de begeleiding centraal staat) en de cao Geestelijke Gezondheidszorg (vooral bij functies waar de behandeling centraal staat).