Ervaringsdeskundige in behandelsetting

Arnhem - 24 uur - MBO4 - Ervaringsdeskundigheid


Als ervaringsdeskundige zet je jouw persoonlijke ervaring met verslaving, ontwrichting en herstel in om anderen te helpen. Mede dankzij jou krijgt de cliënt weer grip op zijn leven. Ontmoet ons en ontdek of de vacature Ervaringsdeskundige bij IrisZorg jouw nieuwe baan is!

 Jouw werk

5 ervaringsdeskundigen voor de Klinieken/Poliklinieken en Factteams in Ede en Arnhem
Landelijk is er experimenteerruimte ontstaan om ervaringsdeskundigen in te zetten in behandelsetting: klinieken, poliklinieken en Fact teams die behandeling doen. Dit betekent dat de inzet van ervaringsdeskundigen nu declarabel is. De experimenteerruimte is er tot eind 2021. IrisZorg heeft met de zorgverzekeraars afgesproken hier aan mee te willen doen en de meerwaarde van ervaringsdeskundigen in klinieken, poliklinieken en Fact teams aan te willen tonen. Bij IrisZorg ontstaan er daarom 5 leuke banen voor ervaringsdeskundigen van 24 uur per week tot 31 december 2021. We gaan er vanuit dat het werk daarna voortgezet kan worden.

Als ervaringsdeskundige zet jij in voor het ondersteunen van cliënten die te maken hebben met verslaving in combinatie met psychiatrische problematiek en problemen op meerdere levensgebieden, zoals op gebied van wonen, werk, financiën en/of justitie.  Jij geeft vanuit jouw ervaringskennis mede vorm aan herstel ondersteunende zorg, ter vergroting van kansen op herstel en maatschappelijke participatie. Jij bent als ervaringsdeskundige bij uitstek een voorbeeld van hoop en herstel en kunt anderen inspireren, vertrouwen en perspectief bieden vanuit jouw ervaring. Je bent in staat het gesprek altijd weer terug te brengen naar ‘de cliënt als uitgangspunt’. Je kijkt kritisch naar bestaande zorg, en wanneer werkwijzen of interventies herstel belemmerend zijn, ga je daarover het gesprek aan. Je draagt middels coaching en training bij aan deskundigheidsbevordering van reguliere hulpverleners. Je werkzaamheden bestaan uit de volgende zaken.
Faciliteren van/participatie in groepsbijeenkomsten en trainingen: denk hierbij aan de CRA vaardigheidstraining, de Stap in je toekomst training, terugvalpreventie trainingen, psycho educatie groepen en dergelijke, waarin jij je specifieke ervaringskennis inzet en deelt met de cliënten die deze trainingen volgen.

Bekijk hier het filmpje van Richard, Ervaringsdeskundige bij IrisZorg

 
Werken bij IrisZorg

IrisZorg is er voor jong (18-) en oud en uit alle lagen van de bevolking. Kortom een kleurrijke organisatie. We behandelen verslaving, soms in combinatie met maatschappelijke begeleiding op een liefdevolle en professionele manier. Ook bieden we  trajecten in opvang, wonen, werk, activiteiten & leren, preventie en verslavingsreclassering. 

Je past bij ons als je

 • zelf kleur geeft aan jouw werk
 • gelooft in de kracht van elkaar ontmoeten en met elkaar verbinden 
 • eigenaarschap neemt over jouw vakmanschap
 • staat achter het toewerken naar een rookvrije organisatie


Wat bieden wij?

 • Je wordt volwaardig lid van een behandelteam
 • Je krijgt de ruimte je ervaringskennis in te zetten in onderdelen van de behandeling van onze cliënten
 • Je draagt actief bij aan het behalen van doelen van de cliënt uit diens zorgplan, onder supervisie van de regiebehandelaar
 • Je draagt bij aan het aantonen van de meerwaarde van de inzet van de derde kennisbron ervaringskennis in behandeling
 • Je maakt deel uit van de vakgroep ervaringsdeskundigheid en de regionale denktank ervaringsdeskundigheid. Je krijgt werkbegeleiding door een ervaringsdeskundige collega
 • Je kan gebruik maken van ons scholingsprogramma


Jouw profiel:

 • Een door ons erkend diploma of certificaat ervaringsdeskundigheid
 • Persoonlijke stevigheid en openheid, omdat je omgaat met cliënten die midden in hun behandeling zitten
 • Communicatieve vaardigheden en moed, omdat je in je team optrekt met mondige collega’s als behandelaren, psychologen en psychiaters
 • Een prettige persoonlijke stijl van samenwerken


Wil je meer weten?

Heb je nog vragen over de vacature of wil je eerst een dag meelopen of kennismaken? 

Contactgegevens: Daantje Daniels 06 – 115 85 351 

Het betreft een aanstelling voor 24 uur in schaal 40 tot 1 januari 2022. Als het experiment landelijk positief uitvalt is er uitzicht op verlenging.
Je brief en CV kun je richten aan Bert van Nieuwenhuizen. De sluitingsdatum is vrijdag 24 juli 2020.
De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in juli/augustus, mogelijk via Teams.

Wil jij een betekenisvolle baan bij IrisZorg? Solliciteer via onderstaande button online