Ervaringsdeskundige

Nijmegen - 24 uur - MBO - Ervaringsdeskundigheid


Als ervaringsdeskundige zet je jouw persoonlijke ervaring met verslaving, ontwrichting en herstel in om anderen te helpen. Mede dankzij jou krijgt de cliënt weer grip op zijn leven. Ontmoet ons en ontdek of onze vacature Ervaringsdeskundige bij IrisZorg jouw nieuwe baan is!
Jouw werk

Ervaringsdeskundige GGZ in de wijk en Fact Tarweweg 

Je komt te werken in een multidisciplinair team. Het team van FACT Nijmegen e.o. bestaat uit verschillende specialismes, waaronder; behandelaren, ambulant hulpverleners, psychiater, verslavingsarts en GZ-psycholoog. Binnen het team is een veilige en steunende sfeer, waarin we vertrouwen op elkaars positieve kanten. In het team is humor en gezelligheid ook van belang.

De doelgroep waarmee je gaat werken is uitdagend. Er is sprake van verslavingsproblematiek en vaak ook psychische problematiek. Ook werken we steeds vaker samen met Reclassering, waarin we ons richten op Forensische Zorg.

Als ervaringsdeskundige zet jij in voor het ondersteunen van cliënten die te maken hebben met verslaving in combinatie met psychiatrische problematiek en problemen op meerdere levensgebieden, zoals op gebied van wonen, werk, financiën en/of justitie. Jij geeft vanuit jouw ervaringskennis mede vorm aan herstel ondersteunende zorg, ter vergroting van kansen op herstel en maatschappelijke participatie. Jij bent als ervaringsdeskundige bij uitstek een voorbeeld van hoop en herstel en kunt anderen inspireren, vertrouwen en perspectief bieden vanuit jouw ervaring. Je bent in staat het gesprek altijd weer terug te brengen naar ‘de cliënt als uitgangspunt’. Je kijkt kritisch naar bestaande zorg, en wanneer werkwijzen of interventies herstel belemmerend zijn, ga je daarover het gesprek aan. Je draagt middels coaching en training bij aan deskundigheidsbevordering van reguliere hulpverleners.

Daarnaast lever je ook een bijdrage bij GGZ in de Wijk. GGZ in de wijk is een samenwerkingsverband tussen Pluryn, IrisZorg, Pro Persona en RIBW. Vanuit elke organisatie sluiten hulpverleners aan, en werken vanuit het wijkcentrum Dukenburg samen. Het doel hierbij is dat mensen met psychische problemen sneller geholpen kunnen worden, door de intensieve samenwerking.

Werken bij IrisZorg

IrisZorg is er voor jong (18-) en oud en uit alle lagen van de bevolking. Kortom een kleurrijke organisatie. We behandelen verslaving, soms in combinatie met maatschappelijke begeleiding op een liefdevolle en professionele manier. Ook bieden we  trajecten in opvang, wonen, werk, activiteiten & leren, preventie en verslavingsreclassering. 

Je past bij ons als je

 • zelf kleur geeft aan jouw werk
 • gelooft in de kracht van elkaar ontmoeten en met elkaar verbinden 
 • eigenaarschap neemt over jouw vakmanschap
 • staat achter het toewerken naar een rookvrije organisatie


Wat bieden wij?

 • Een inspirerende werkomgeving waar op kwalitatief hoog niveau integrale zorg wordt geboden
 • Ruimte in je werk voor groei als professional in een organisatie die er toe doet
 • Inschaling in FWG 5 en overige arbeidsvoorwaarden conform de CAO- Sociaal Werk. Het salaris bedraagt minimaal €2104 en maximaal 2936 per maand op basis van een fulltime dienstverband
 • We bieden je een jaarcontract, met de intentie om met elkaar door te gaan
 • Een contract van 24 uur per week (gebaseerd op jouw situatie en wensen)


Jouw profiel:

 • Je bent in het bezit van een diploma ervaringsdeskundigheid op MBO of HBO niveau of je hebt een verdiepingsopleiding (ARIE/MOVE/Howie THE HARP) gedaan
 • Je hebt ervaring met dakloosheid, psychiatrie en verslaving
 • Je voelt je uitgedaagd door de complexe problematiek van onze doelgroep
 • Je werkt graag hard én met je hart
 • Je kunt bij indiensttreding een verklaring omtrent gedrag (VOG) verstrekken


Als Ervaringsdeskundige ben jij duidelijk in je communicatie en kun je goed samenwerken en verbinding maken met de ander. Je hebt een voorbeeldrol en straalt van daaruit een gevoel van hoop uit en het vertrouwen dat herstel voor iedereen mogelijk is.Wil je meer weten?

Heb je nog vragen over de vacature of wil je eerst een dag meelopen of kennismaken? 

Contactgegevens: Janine Bierhof,  locatiecoördinator, telefoonnummer: 06 - 21 97 11 03

 • Je kunt reageren op deze vacature tot en met 13 september 2020
 • De vacature wordt zowel intern als extern opengesteld. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid. IrisZorg is deelnemer van de Werkgeverij, medewerkers van aangesloten organisaties krijgen voorrang in de procedure, mits dit is vermeld in de sollicitatie
 • Recruiters en headhunters, leg de telefoon maar weer neer, wij zoeken en vinden onze nieuwe collega’s liever zelf

Wil jij een betekenisvolle baan bij IrisZorg? Solliciteer via onderstaande button online