EmailTwitterFacebookLinkedInGoogle Plus One

GZ-psycholoog
ca. 26 uur in de week / Nijmegen centrum

Jouw werk

Wij zoeken een flexibele, enthousiaste collega die ons FACT-team wil komen versterken tijdens het zwangerschapsverlof van onze GZ-psycholoog. Het betreft de periode van 1 mei tot 1 oktober voor ca. 26 uur per week.

Je komt te werken in een multidisciplinair team dat voor langere tijd stabiel is en gewend is veel zelfstandig te werken. De doelgroep betreft mensen die naast verslavingsproblematiek, kampen met  persoonlijkheidsproblematiek, psychiatrie en problemen op veel verschillende levensgebieden.

In de functie van GZ-psycholoog heb je veel vrijheid om je werkzaamheden in te delen. Deze werkzaamheden bestaan uit het bieden van individuele behandeltrajecten, uitvoeren van intakes, regiebehandelaartaken en het bijwonen van MDO’s en overleggen.

De meest voorkomende hulpvragen voor individuele behandeling zijn versterken van emotieregulatievaardigheden, traumaverwerking, zelfbeeldproblematiek, leren herkennen van valkuilen/patronen en denkfouten. Daarnaast wordt soms aanvullende diagnostiek gevraagd.

Als regiebehandelaar ben je in de meeste gevallen op de achtergrond betrokken bij een traject, waarbij bij aanmelding op basis van problematiek bekeken wordt welke regiebehandelaar (psychiater, verslavingsarts of GZ-psycholoog) het meest passend is, zodat dit aansluit bij de expertise en ervaring. Onze behandelaren werken over het algemeen zelfstandig, maar zullen bij ingewikkelde situaties of het inschatten van crisissen vragen om mee te denken. 

Werken bij IrisZorg

IrisZorg werkt vanuit herstelondersteunende zorg, gericht op persoonlijk en maatschappelijk herstel. Het gaat om het opbouwen of hervinden van de eigen identiteit en het heroveren van regie en grip op het eigen bestaan. We ondersteunen onze cliënten op alle leefgebieden met integrale zorg. We bieden trajecten voor opvang, woonbegeleiding, verslavingsbehandeling, werken en leren.

IrisZorg werkt op zestig locaties verspreid over Gelderland, een deel van Overijssel en Flevoland.

Wat bieden wij?

Het team van FACT Nijmegen Centrum bestaat uit zo'n 18 mensen. Waaronder een psychiater, verslavingsarts, en GZ-psycholoog. Overige collega’s zijn behandelaren met als achtergrond verpleegkundige, basispsycholoog, maatschappelijk werker, sociotherapeut en SPV.

Daarnaast bieden we als FACT ook begeleiding: hulpverleners en begeleiders met verschillende achtergronden die zich richten op wonen, dagbesteding, financiën, IPS (traject betaald werk). Binnen het team is een steunende sfeer, waarin we vertrouwen op elkaars positieve kanten.

Elke dag start met het FACT-bord overleg, waar in principe alle teamleden bij aanwezig zijn. Hierin worden wekelijks alle patiënten van het team kort besproken. De patiënten in crisisgevoelige situaties (FACT1)  worden elke dag besproken, de minder crisisgevoelige patiënten (FACT 2 ) worden 1 keer per week besproken, net zoals de stabiele patiënten (FACT 3). Tevens worden wekelijks de nieuwe intakes besproken, de patiënten die zijn opgenomen of in detentie zijn. Door de ‘shared caseload’ worden alle behandelaren zo wekelijks ingelicht over alle cliënten.

Wekelijks is er een MDO waarin patiënten uitgebreider worden besproken en waar behandelingen worden geëvalueerd.

Je werkt op twee locaties in Nijmegen. Start van de dag is altijd op het kantoor van het FACT-team, in het MFC (multifunctioneel centrum) van Iriszorg. Daarnaast werk je veel op de locatie van de polikliniek, (op 10 minuten afstand) omdat daar meestal de individuele gesprekken plaatsvinden en je afstemming kan vinden met GZ-psychologen uit andere teams. Momenteel wordt gesproken over ondersteuning van de GZ-psycholoog door een basispsycholoog.

Jouw profiel

Passie voor onze complexe doelgroep is onmisbaar. Ben je een creatieve denker en durf je buiten de gebaande paden te treden? Dan komen wij graag met je in contact.

  • Zelfreflectie, humor en doorzettingsvermogen passen bij jou. Deze eigenschappen zet jij ook in om contact te maken, cliënten te bereiken en hen de goede richting op te helpen.
  • Je bent in staat om te luisteren naar de cliënten, hen te motiveren, te stimuleren en te corrigeren.
  • We zoeken een flexibele, enthousiaste GZ-psycholoog, die de rust kan bewaren in een soms onrustige cliëntenpopulatie.
  • Snel schakelen, overzicht behouden en gevoel voor prioriteit zal jou helpen in deze functie. In het team is humor en gezelligheid ook van belang. Ervaring met EMDR/trauma-behandeling en schematherapie is een pré. 
  • Kennis van en inzicht in de achtergrond en leefwijze van de doelgroep en de aard van de problemen die zij hebben
  • Deskundigheid in begeleiding en zelfstandig werken is een vanzelfsprekendheid
  • Je hebt een stevige persoonlijkheid met goede sociale en communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk
  • Je kan werken onder stressvolle omstandigheden
  • Je bent in het bezit van een rijbewijs.

Wil je meer weten?

De vacature wordt zowel intern als extern opgesteld. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.

Je kunt reageren tot 31 maart 2019.

Mocht je meer informatie willen hebben kun je contact opnemen met Selina Jacobse 088 - 606 14 58.

Interesse? We nodigen jou graag uit om te solliciteren.

Wanneer je interesse hebt in deze vacature, klik dan op de knop "solliciteren" en verstuur online je sollicitatie en CV (pdf). Schriftelijke sollicitaties en sollicitaties per email worden niet in behandeling genomen.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.