Manager Zorg

Achtergrond als psychiater, verslavingsarts of klinisch psycholoog

32 - 36 uur 

Functie

De manager zorg waarnaar wij op zoek zijn houdt zich primair met behandeling bezig binnen de gehele organisatie. Je werkt nauw samen met twee collega managers zorg die zich primair bezighouden met begeleiding, wonen en maatschappelijke opvang. Als team geven jullie samen vorm aan geïntegreerd werken. Verder werk je intensief samen met de geneesheer-directeur.

In deze functie werk je 16 uur vanuit je professionele achtergrond als psychiater, verslavingsarts of klinisch psycholoog in één van onze teams  en minimaal 16 uur als manager zorg. Als manager zorg krijg je een ontwikkeltaak op inhoud. In de eerste plaats gericht op het neerzetten van regie en sturing op de inhoudelijke behandeling, in overleg met de professionals. We werken vanuit de gedachte van zelforganisatie op maat: ruimte voor eigen verantwoordelijkheid en eigenaarschap bij professionals en extra coördinatie waar nodig. Daarnaast vragen we daadkracht in het doorvoeren van verbeteringen en vernieuwing binnen behandeling. Diverse projecten lopen nu, onder de paraplu van een programma behandeling. De uitkomsten hiervan komen IrisZorg breed herkenbaar terug. Daarnaast is de ontwikkeltaak, samen met je collega managers zorg, gericht op het realiseren van integrale zorg, herstelgericht en aansluitend op de vraag van onze cliënten.

Je valt in deze functie rechtstreeks onder de voorzitter van de raad van bestuur en werkt veel samen met het regiomanagement en de coördinatoren in de vier regio’s van IrisZorg. We bieden je  de mogelijkheid tot het volgen van een gerichte managementopleiding, passend bij jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling.

IrisZorg

IrisZorg is er voor (jong)volwassenen die de grip op hun leven kwijt zijn. Het gaat om mensen met een (dreigende) verslaving en complexe problematiek op het gebied van wonen en leven. IrisZorg ondersteunt de cliënt om integraal de problemen aan te pakken op gebied van wonen, werken en verslavingsbehandeling. We werken vanuit een herstelvisie. IrisZorg heeft een turn around doorgemaakt als organisatie. We zijn nu aan het bouwen en leggen de komende drie jaar een sterke focus op kwaliteit en zorginhoudelijke verbetering en vernieuwing.

IrisZorg werkt op zestig locaties verspreid over Gelderland, een deel van Overijssel en Flevoland.

Wat bieden wij?

 • Een organisatie die het belang van de cliënt en diens herstel voorop stelt
 • De vrijheid om mee te ontwikkelen aan een vernieuwde en vernieuwende organisatie
 • Veel kansen om samen te werken met talentvolle en zeer betrokken mensen
 • Nauwe samenwerking tussen regiomanagement, bestuur en staf
 • Arbeidsvoorwaarden conform CAO GGZ. Naast inschaling op basis van je functie, wordt een managementtoeslag toegekend
 • Indien dat tot je wensen behoort, de mogelijkheid tot het volgen van een gerichte managementopleiding
 • Standplaats en werkplek in overleg

Wat vragen wij?

 • Ervaring in een soortgelijke functie (of aantoonbare ambitie)
 • Actief werkzaam als psychiater, verslavingsarts of klinisch psycholoog
 • Je vertoont groot reflectief vermogen op jezelf en je collega’s, feedback vragen en geven is voor jou een vanzelfsprekendheid
 • Je neemt verantwoordelijkheid en bent daadkrachtig
 • Je komt goed uit de verf in een organisatie in opbouw, zonder gedetailleerde regels, wel binnen kaders
 •  Als persoon doorzie je snel wat nodig is, je bent analytisch sterk, verbindend en toont dienend leiderschap

Overige informatie

De vacature wordt zowel intern als extern open gesteld. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.

Interesse? 
We nodigen jou graag uit om zo spoedig mogelijk te solliciteren.

Wanneer je interesse hebt in deze vacature, klik dan op de knop "solliciteren" en verstuur online je sollicitatie en CV (pdf).

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Marjan Verschuure, voorzitter raad van bestuur op telefoonnummer 06-55837143 (ivm vakantie bereikbaar vanaf 13 mei) of Alette Kleinsman, geneesheer-directeur op 06-46728753. Of stuur een mail naar: raadvanbestuur@iriszorg.nl. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.