EmailTwitterFacebookLinkedInGoogle Plus One

Groepswerker - Algemeen Begeleider - Verzorgenden IG
4 - 36 uur in de week / Beekbergen - Apeldoorn

Jouw werk

Wil je werken met mensen en hen een stap verder helpen en ben je op zoek naar uitdagingen? Vind je persoonlijke ontwikkeling belangrijk? Dan is IrisZorg een organisatie voor jou. 

Wij zoeken medewerkers met passie voor onze doelgroep en die met zorg en aandacht voor onze cliënten stevig in hun schoenen staan. Voor minimaal 4 uur en maximaal 36 uur per week voor onze locaties in Beekbergen/Apeldoorn:

 • (Aankomend) Algemeen Begeleiders
 • Groepswerkers
 • Verzorgenden IG (nachtdienst)

Je beschikt over de competenties:

 • zelfontwikkeling
 • samenwerken
 • aanpassingsvermogen

Werken bij IrisZorg

IrisZorg is dé aanbieder voor mensen met complexe problemen met verslaving en/ of op maatschappelijk gebied. Dit kan tot uiting komen op het gebied van financiën, werk, relaties en (psychische) gezondheid, in combinatie met verslavings- en of woonproblemen. We zetten ons ook in om deze problemen te voorkomen.

Ons doel is om mensen weer grip op het leven te geven. In onze nieuwe koers staat integraal werken, herstelgericht werken en ondernemerschap centraal. Onze kernwaarden zijn dan ook: betrokken, daadkrachtig en we blijven leren. IrisZorg werkt volgens herstelondersteunende inzichten en zet ervaringsdeskundigheid en informele zorg in. Onze medewerkers zijn ons goud.

Wat bieden wij?

Alleen in de zomermaanden beschikbaar en bijna je diploma op zak? Ook dat kan binnen IrisZorg als aankomend algemeen begeleider! Als algemeen begeleider bied je begeleiding, ondersteuning en opvang aan cliënten die verblijven binnen onze opvang en woonvoorzieningen. Je biedt basiszorg op het gebied van persoonlijke hygiëne, voeding en psychisch welbevinden. Je begeleidt de cliënten bij hun individuele doelen en ziet toe op het uitvoeren van de huishoudelijke taken, het koken en de naleving van de huisregels. Je zorgt voor een veilige en rustige sfeer en signaleert spanningen tijdig.

Als groepswerker bied je naast begeleiding, ondersteuning en opvang aan onze cliënten een rustig en veilig woon- en leefklimaat op de groep en signaleer en rapporteer je spanningen tijdig. Het zorgplan/behandelplan en activiteiten voer je volgens afspraak uit en hierover is gerapporteerd. Je levert input voor het zorgplan/behandelplan. Cliënten en belanghebbenden informeer je over het aanbod van hulpverlening.

Als Verzorgende IG (nachtdienst) bied je directe zorg aan cliënten met een disfunctioneren op sociaal, psychisch/psychiatrisch en/of somatisch gebied ten gevolge van verslavingsproblematiek, of ouderdom, waarbij de zorg individueel en groepsgericht is. Je signaleert, geeft vorm aan de begeleiding van cliënten, ondersteunt groepsleiding en draagt zorg voor rapportage en het verstrekken van medicatie.

Voor salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden is de CAO Sociaal Werk van toepassing. De functie is ingedeeld in schaal 03 (aankomend algemeen begeleider) 04 (algemeen begeleider) of 05 (groepswerker en Verzorgende IG). De inschaling is afhankelijk van relevante werkervaring.

Jouw profiel

Voor de functie van Algemeen begeleider beschik je minimaal over een vakgerichte opleiding op minimaal MBO niveau 3.

Voor de functie Verzorgende IG beschik je minimaal over een opleiding Verzorgende- IG op niveau 3.

Voor de functie van groepswerker beschik je over minimaal niveau 4, zoals SPW 4 of MMZ. 

 • Kennis en ervaring m.b.t. verslavings- en gedragsproblematiek is noodzakelijk.
 • Je bent in staat om zelfstandig uitvoering te geven aan de werkzaamheden binnen de gegeven richtlijnen, protocollen en vastgestelde zorgplannen. Ook kun je omgaan met agressie, weerstanden en conflicten. Daarnaast ben je in staat om te luisteren naar de cliënten en hen te motiveren, te stimuleren en te corrigeren. Verder ben je initiatiefrijk, vindingrijk en assertief.
 • Sociale vaardigheden als tact, luisterend vermogen, empathie, overtuigingskracht en besluitvaardigheid zijn belangrijk in de contacten met de cliënten.
 • Je bent een stevige persoonlijkheid met goede sociale en communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je draait verschillende diensten en bent flexibel inzetbaar binnen de diverse locaties te Apeldoorn/ Beekbergen en mogelijk andere regio’s, zoals Lelystad/ Noordwest Veluwe/ Deventer. In het weekend werken is voor jou geen probleem.

Wil je meer weten?

De vacature wordt zowel intern als extern opengesteld. Interne (voorrangs) kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.

 Bij vragen rondom de vacatures kun je contact opnemen met Susanne Albers, HRM adviseur, vanaf 30 april a.s. te bereiken op 088 - 6061535 of per app op 06 - 11 58 54 15.

We zien je reactie met belangstelling tegemoet. Je kunt op deze vacatures tot en met 15 mei 2019 reageren. Je ontvangt z.s.m. een terugkoppeling over hoe het vervolg op jouw sollicitatie eruit ziet.

Wanneer je interesse hebt in deze vacature, klik dan op de knop "solliciteren" en verstuur online je sollicitatie en CV (pdf). Schriftelijke sollicitaties en sollicitaties per email worden niet in behandeling genomen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.