PMT - Bewegingsagoog
20-32 uur in de week / Zevenaar, Wolfheze en Nijmegen

Functie

IrisZorg biedt een vangnet voor mensen die de grip op hun leven kwijtraken. Dat kan gebeuren door een verslaving aan alcohol, drugs of gokken en/of door problemen op gebied van huisvesting en werk.

IrisZorg biedt zorgtrajecten voor opvang, wonen, werken en verslavingsbehandeling aan jongeren, volwassenen en gezinnen. Bij IrisZorg werk je met mensen met complexe problemen op het gebied van wonen, verslaving, werk, financiën en relaties. Soms hebben ze psychiatrische problemen. Ons doel is om mensen weer grip op het leven te geven.

Als je wilt werken met en voor mensen, als je op zoek bent naar uitdagingen die verder reiken dan jezelf en als je persoonlijke ontwikkeling belangrijk vindt, dan is IrisZorg een organisatie voor jou.

Voor onze locaties in Zevenaar, Wolfheze en Nijmegen zijn we op zoek naar een Bewegingsagoog die met zorg en aandacht voor onze cliënten stevig in hun schoenen staan.

Als Bewegingsagoog lever je een bijdrage aan de sociale, psychische en/of lichamelijke ontwikkeling van cliënten. Je behandelt en begeleid cliënten en/of groepen met diverse diagnoses en gevarieerde problemen in het kader van het totale behandelplan. Daarnaast draag je mede zorg voor een goed therapeutisch klimaat voor de cliënt en/of groep en ben je mede verantwoordelijk voor een kwalitatief goed niveau van therapeutische zorgverlening.

 - Je stelt zelfstandig een plan op basis van vastgestelde multidisciplinaire behandeldoelen en het multidisciplinair behandel- of begeleidingsplan.
-Je houdt je bezig met het beweging agogisch onderzoek, observatie, behandelen en begeleiden van cliënten en/of groepen.
-Je behandelt cliënten met een gevarieerde problematiek, evalueert de behandeling en stelt het behandelplan bij.
-Je richt je op  het functioneel bewegen, veelal gebruikmakend van sport, spel en bewegingsactiviteiten, gericht op grotere mobiliteit en zelfstandigheid, weerbaarheid, conditie en spierversterking.
-Je begeleidt de cliënt bij het zoeken naar een passende sportactiviteit in het kader van zinvolle tijdsbesteding.
-Je ontwikkelt een visie op het beroep en houdt ontwikkelingen bij.
-Je levert input voor het beleidsplan van de eigen organisatie/afdeling en vertaalt het beleid van de organisatie of werkeenheid naar het handelen van de afdeling en het eigen handelen.
-Je ondersteunt en begeleidt stagiaires, vrijwilligers en nieuwe medewerkers.
-Je geeft voor de individuele cliënt inhoud aan de brugfunctie tussen IrisZorg en de gemeente, onderwijsinstellingen, sportinstellingen- en verenigingen.
-Je draagt zorg voor een goede registratie van de cliënt gegevens en de overdracht daarvan aan derden.

Profiel

- Je hebt een afgeronde opleiding MBO+ of HBO, CIOS of Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie, voorkeur aantekening in zwemmen, fitness.
-Enig jaren werkervaring bij voorkeur in de GGZ en/of verslavingszorg
-Als Bewegingsagoog beschik je over de volgende competenties: begeleiden/behandelen, overtuigingskracht, stressbestendigheid, samenwerken, uitdrukkingsvaardigheid zowel mondeling als schriftelijk
-Je hebt affiniteit met de doelgroep.|
-Je staat stevig in je schoenen en bent in staat om zelfstandig te werken binnen de gegeven richtlijnen, protocollen en vastgestelde zorgplannen.
-Ook kun je omgaan met agressie, weerstanden en conflicten.
-Daarnaast ben je in staat om te luisteren naar de cliënten en hen te motiveren, te stimuleren en te corrigeren.


Bijzonderheden

Herplaatsingskandidaten hebben voorrang op deze vacature.

Bij interesse of vragen rondom de vacature kunt u contact opnemen met de vacaturehouder,  Fahreta Duratovic via het nummer 088 6062150.
Je kunt reageren op de vacature tot en met 20 december 2017


Wanneer je interesse hebt in deze vacature, klik dan op de knop "solliciteren" en verstuur online je sollicitatie en CV (pdf). Schriftelijke sollicitaties en sollicitaties per email worden niet in behandeling genomen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.