Psychomotorisch Therapeut Kliniek Zevenaar
8 - 20 uur in de week / locatienaam

Jouw werk

Binnen het team behandeling van de kliniek Zevenaar houd je je op een dag bezig met verschillende taken. Gedurende een werkdag ben je voornamelijk bezig met het opstellen, uitvoeren en evalueren van behandelingen bij opgenomen patiënten. De cliënten hebben te maken met verslaving, veelal in combinatie met psychische problemen en problemen op meerdere levensgebieden zoals wonen, werk, financiën, relaties en justitie.

Je houdt je als psychomotorisch therapeut bezig met het geven van therapie aan cliënten binnen onze kliniek. Het doel: patiënten middels PMT laten werken aan doelen die gericht zijn op hun herstel. Je motiveert patiënten en creëert situaties die passend zijn voor de doelgroep. Grenzen aanvoelen en aangeven, weerbaarheid en problemen met emotieregulatie zijn veel voorkomende thema's bij onze doelgroep. Therapieën worden zowel individueel als in groepsverband gegeven. Verder rapporteer je je observaties en de voortgang en stem je af met het multidisciplinair team.

Hoewel je de behandelingen individueel uitvoert, werk je in een multidisciplinair team waarbij je samen de verantwoordelijkheid deelt om de zorg voor de patiënt zo goed mogelijk vorm te geven. Het multidisciplinair team bestaat uit o.a. een (verslavings)arts, GZ-psycholoog, PMT-er, psychiater, behandelaren en je werkt nauw samen met de sociotherapeuten en verpleegkundigen van het 24 uurs-team.

Werken bij IrisZorg

IrisZorg biedt een breed palet aan zorg. Onze kracht zit in de integratie tussen (verslavings)behandeling en begeleiding. Bij ons is geen één dag hetzelfde. Je werkt met een afwisselende doelgroep en de problematiek is vaak complex. Elke cliënt heeft zijn eigen verhaal en daarmee zijn eigen zorgvraag. Wij zoeken naar krachten en denken in mogelijkheden. Maak deel uit van onze kleurrijke wereld.

De uitdaging is om ervoor te zorgen dat mensen met (verslavings)problematiek weer grip op hun leven krijgen. We werken hierbij methodisch met evidence based methodieken, CRA en Krachtwerk. Samen met de cliënt gaan we aan de slag met doelen om het herstel te bevorderen. We stropen onze mouwen op. Brengen structuur aan in ongestructureerde levens. Het geeft voldoening als doelen, ook al zijn het soms kleine doelen, worden behaald. Als zorginstelling willen wij het goede voorbeeld geven en de gezondheid van onze cliënten en medewerkers bevorderen. Daarom werken wij toe naar een rookvrije organisatie.

Uiteindelijk geldt het resultaat. Om daar te komen krijg je veel vrijheid, beleef je teamspirit en verbondenheid. Ook krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen, initiatief te nemen en te doen waar je goed in bent. De zorg verandert continu, niets wordt saai. Je raakt daarom ook nooit uitgeleerd. Werken bij IrisZorg is hard werken én werken met je hart.

Wat bieden wij?

  • De vrijheid om mee te ontwikkelen aan een vernieuwende organisatie met diverse projecten gericht op verbeteren van inhoudelijke zorg.
  • Goede opleidingsmogelijkheden.
  • Een organisatie van aanpakkers.
  • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Inzicht in de verschillende vakgebieden en disciplines binnen de organisatie en de toegepaste behandel- en hulpverleningsmethodieken.
  • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-GGZ. De functie is ingeschaald in FWG 50 tussen de 2535,- en 3467,- euro. Inschaling wordt bepaald aan de hand van kennis en ervaring.

Jouw profiel:

Passie voor onze complexe doelgroep is onmisbaar. Ben je een creatieve denker en durf je buiten de gebaande paden te treden? Dan komen wij graag met je in contact. Zelfreflectie, humor en doorzettingsvermogen passen bij jou. Deze eigenschappen zet jij ook in om contact te maken, cliënten te bereiken en hen de goede richting op te helpen. Je bent in staat om te luisteren naar de cliënten, hen te motiveren, te stimuleren en te corrigeren.

  • Je beschikt over een afgeronde opleiding als psychomotorisch therapeut, minimaal op HBO niveau.
  • Een achtergrond en/of ervaring in de fysiotherapie is een pré.
  • Je staat stevig in je schoenen en bent in staat om zelfstandig te werken binnen de gegeven richtlijnen, protocollen en vastgestelde zorgplannen.

Wil je meer weten?

De vacature wordt zowel intern als extern opgesteld. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.

Interesse? We nodigen jou graag uit om te solliciteren. Je kunt reageren t/m 25 augustus 2019.

Als je vragen hebt over deze vacature dan kun je contact opnemen met Dewy van Hoogmoed; 088 - 606 18 36.

Wanneer je interesse hebt in deze vacature, klik dan op de knop "solliciteren" en verstuur online je sollicitatie en CV (pdf). Schriftelijke sollicitaties en sollicitaties per e-mail worden niet in behandeling genomen.