Verpleegkundig Specialist Kliniek Zevenaar
16 - 36 uur in de week / Kliniek Zevenaar

Jouw werk

‘Sandra’, 21 jaar, voorzichtig blij in verwachting van een tweeling, wil leren omgaan met haar GHB-verslaving. ‘André’, een 72-jarige weduwnaar, in de war en somatisch slecht, probeert toch nog een beetje van zijn laatste jaren te genieten. Huisarts ‘Joost’, die vermoeidheid en stress te lang met medicijnen en alcohol heeft geprobeerd te verdoven, gaat werk en leven op een gezonder plan brengen. Ondersteun hen door grip op hun leven te krijgen. Complex en mooi werk, écht iets voor jou!

Voor onze kliniek in Zevenaar zijn we op zoek naar een gemotiveerde Verpleegkundig Specialist. Met interesse voor het functioneren van het lichaam en de hersenen en jouw ervaring met wat verslaving daarmee doet, probeer je het leven van mensen beter te maken. Lukt dat altijd? Nee, natuurlijk niet. Maar met harm reduction, zorg je er wel voor dat ze weer grip op het leven krijgen. Wij geloven sterk dat er altijd een vorm van herstel mogelijk is.

Onze cliënten zijn zeer divers qua leeftijd (17+), achtergrond en functioneren op de diverse leefgebieden en kennen meervoudige problematiek. Naast één of meerdere vormen van verslaving, hebben ze bijvoorbeeld psychiatrische- of LVB-problematiek en/of somatische aspecten (zwangerschap, kanker, obesitas, levercirrose, etc.). Een complexe doelgroep, die complexe, holistische zorg behoeft, soms uit het boekje maar zelden standaard.

Bij IrisZorg zet je de zorg als verpleegkundig specialist grotendeels naar jouw eigen hand. Dat geldt voor de dagelijkse operatie maar je hebt ook invloed op relevant beleid. Met jouw ervaring en oplossingsgerichtheid, los jij complexe problematieken en situaties op waar een ander afhaakt. Met opgestroopte mouwen. Natuurlijk doe je dat sparrend en in nauw overleg met jouw collega’s in het team, waaronder verslavingsartsen, psychiaters, klinisch- en GZ-psychologen. 

Je werkt overwegend tussen 09.00 en 17.00 uur met soms een betaalde oproepdienst ‘s avonds. Het aantal uren dat je werkt is in overleg. Een combinatie van verschillende werklocaties behoort tot de mogelijkheden. 

Werken bij IrisZorg

Liefdevolle en professionele invulling van deze functie door jou en jouw collega’s, maakt het verschil voor onze cliënten. Maak deel uit van onze kleurrijke en interessante wereld. Verrijk niet alleen het leven van de mensen waar we voor zorgen maar ook jouw carrière met invloed op zorg en beleid.

Vanuit herstelondersteunende zorg, richten we ons op persoonlijk en maatschappelijk herstel. Centraal staat het opbouwen of hervinden van de eigen identiteit en het heroveren van regie en grip op het eigen bestaan. We ondersteunen onze cliënten op alle leefgebieden met integrale zorg. We bieden trajecten voor opvang, woonbegeleiding, verslavingsbehandeling, werken en leren. Onze kracht zit hem in de integratie tussen behandeling en begeleiding. We werken hierbij methodisch met evidence based methodieken, CRA en Krachtwerk.

IrisZorg werkt op zestig locaties verspreid over Gelderland, Overijssel en Flevoland.

Wat bieden wij?

 • Een inspirerende werkomgeving waar op kwalitatief hoog niveau zorg geboden wordt aan onze cliënten.
 • Invloed op het beleid. We vinden onszelf graag regelmatig opnieuw uit als dat leidt tot verbetering.
 • Een multidisciplinaire omgeving met een warme, professionele cultuur. Gericht op samenwerking, eigen initiatieven, humor en ruimte voor relativeren en reflectie.
 • Een contract van 16 tot 36 uur per week (gebaseerd op jouw situatie en wensen).
 • Inschaling in FWG 65 en overige arbeidsvoorwaarden conform de CAO-GGZ.
 • Opleidingsmogelijkheden om je kennis te verbreden.
 • Een scholingsbudget voor het behalen van accreditatiepunten t.b.v. jouw BIG-registratie.
 • Intercollegiale toetsing.
 • De mogelijkheid het arbeidsvoorwaardenpakket aan jouw specifieke wensen aan te passen.

Jouw profiel:

Passie voor onze complexe doelgroep is onmisbaar. Ben je een creatieve denker en durf je buiten de gebaande paden te treden? Dan komen wij graag met je in contact. Zelfreflectie, humor en doorzettingsvermogen passen bij jou. Deze eigenschappen zet jij ook in om contact te maken, cliënten te bereiken en hen de goede richting op te helpen. Je bent in staat om te luisteren naar de cliënten, hen te motiveren, te stimuleren en te corrigeren.

 • Je bent in het bezit van een diploma Verpleegkundig Specialist GGZ (ook wel MANP/Master Advanced Nursing Practice genoemd) en bent ook zo in het BIG-register ingeschreven.
 • Ervaring met verslavingszorg zien we als een voordeel, maar is niet noodzakelijk. Affiniteit met onze doelgroep met complexe, meervoudige problematiek natuurlijk wel.
 • Jij werkt vanuit een praktische, innovatieve en oplossingsgerichte houding. Ook ben je stressbestendig, daadkrachtig en in staat tot zelfreflectie. Bovendien beschik je over sterke communicatieve en sociale vaardigheden en vind je het interessant om zelfstandig te werken binnen een multidisciplinair samengesteld team.

Wil je meer weten?

De vacature wordt zowel intern als extern opgesteld. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.

Interesse? We nodigen jou graag uit om te solliciteren. Je kunt reageren t/m 30 september 2019.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Maarten Belgers, verslavingsarts via telefoonnummer 088-6061315.

Wanneer je interesse hebt in deze vacature, klik dan op de knop "solliciteren" en verstuur online je sollicitatie en CV (pdf). We gaan graag met jou in gesprek! Schriftelijke sollicitaties en sollicitaties per email worden niet in behandeling genomen.