Verslavingsarts Opiaten
24 - 36 uur in de week / Arnhem

Jouw werk

Voor onze polikliniek in Arnhem (OpiatenFACT, regulier FACT team en Team verslaving) zijn wij op zoek naar een gemotiveerde verslavingsarts of eventueel basisarts met de wens opleiding tot verslavingsarts. Als arts in de verslavingszorg maak je deel uit van een multidisciplinair team waar onder andere een psychiater, klinisch psycholoog of GZ- psycholoog, SPV, verpleegkundigen en maatschappelijk werkenden onderdeel van uitmaken. In het FACT-opiaten zit ook de Pijn Unit opgenomen, een polikliniek voor patiënten met een (complex)pijnprobleem en opiaatafhankelijkheid. 

De baan is uitdagend en vol afwisseling. Afhankelijk van de wensen is de functie in te delen. Als verslavingsarts ben je regiebehandelaar van een deel van de caseload van het team. De verdeling hiervan vindt plaats in overleg met de andere disciplines en collega’s om tot een goede werkverdeling te komen. 

Geen dag is hetzelfde. Naast reguliere zorg zijn er crisisinterventies en consultatie voor andere disciplines, deelname aan vakgroep overleg en de ruimte voor persoonlijke invulling en ontwikkeling. Op de polikliniek werken afwisselend 3-6 artsen, waardoor er regelmatig contact met collega’s is. Onze teams worden gekenmerkt door een enorme drive om kwalitatief goede, geïntegreerde (behandeling, werken en wonen) zorg te leveren. Investeren in jouw persoonlijke én teamontwikkeling is de basis voor ons succes.

Werken bij IrisZorg

IrisZorg biedt een breed palet aan zorg. Onze kracht zit in de integratie tussen (verslavings)behandeling en begeleiding. Bij ons is geen één dag hetzelfde. Je werkt met een afwisselende doelgroep en de problematiek is vaak complex. Elke cliënt heeft zijn eigen verhaal en daarmee zijn eigen zorgvraag. Wij zoeken naar krachten en denken in mogelijkheden. Maak deel uit van onze kleurrijke wereld.

De uitdaging is om ervoor te zorgen dat mensen met (verslavings)problematiek weer grip op hun leven krijgen. We werken hierbij methodisch met evidence based methodieken, CRA en Krachtwerk. Samen met de cliënt gaan we aan de slag met doelen om het herstel te bevorderen. We stropen onze mouwen op. Brengen structuur aan in ongestructureerde levens. Het geeft voldoening als doelen, ook al zijn het soms kleine doelen, worden behaald. Als zorginstelling willen wij het goede voorbeeld geven en de gezondheid van onze cliënten en medewerkers bevorderen. Daarom werken wij toe naar een rookvrije organisatie.

Uiteindelijk geldt het resultaat. Om daar te komen krijg je veel vrijheid, beleef je teamspirit en verbondenheid. Ook krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen, initiatief te nemen en te doen waar je goed in bent. De zorg verandert continu, niets wordt saai. Je raakt daarom ook nooit uitgeleerd. Werken bij IrisZorg is hard werken én werken met je hart.

Wat bieden wij?

 • Persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld de MiAM-opleiding.
 • De vrijheid om mee te ontwikkelen aan een vernieuwende organisatie met diverse projecten gericht op verbeteren van inhoudelijke zorg.
 • Intercollegiale toetsing, 5 maal per jaar, er zijn 5 collega’s gecertificeerd. 
 • Onze organisatie is ingericht volgens de principes van zelforganisatie op maat. Locatie coördinatoren ondersteunen de teams zodat de teams zich maximaal op cliënten zorg kunnen richten.
 • Een organisatie van aanpakkers.
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Een goed inwerkprogramma gericht op kennis van de organisatie, beleidskaders, procedures en protocollen, het behandel- en zorgaanbod (evidence based) en de bijdrage daaraan van verschillende disciplines.
 • Inzicht in de verschillende vakgebieden en disciplines binnen de organisatie en de toegepaste behandel- en hulpverleningsmethodieken. 
 • Inschaling vindt plaats conform onze CAO en wordt bepaald aan de hand van kennis en ervaring. 

Jouw profiel:

 • Je beschikt over een opleiding tot arts, (aangevuld met een afgeronde MIAM-opleiding, of bereid om deze intern te volgen) met kennis van de medische aspecten van verslavingsproblematiek en verslavingsgedrag en ervaring in het werken met multidisciplinaire teams en zorgprofessionals. Als basisarts (zonder ervaring) werk je onder supervisie van een KNMG-verslavingsarts en werken we samen aan je ontwikkeling tot zelfstandig verslavingsarts. Hierbij is dagelijkse supervisie mogelijk. 
 • Je beschikt over BIG-registratie.
 • Je volgt ontwikkelingen in je vakgebied en relevante wet- en regelgeving op de voet door het lezen van vakliteratuur en het volgen van bij- en nascholing en/of symposia.

Wil je meer weten?

Als je vragen hebt over deze vacature dan kun je contact opnemen met Thomas Knuijver, 0886061677, t.knuijver@iriszorg.nl. 
Wanneer je interesse hebt in deze vacature, klik dan op de knop "solliciteren" en verstuur online je sollicitatie en CV (pdf).

Deze vacature staat open tot er een geschikte kandidaat is gevonden.

Schriftelijke sollicitaties en sollicitaties per e-mail worden niet in behandeling genomen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.