Verslavingsarts Kliniek Wolfheze
32 - 36 uur in de week / Wolfheze

Jouw werk

Voor onze kliniek in Wolfheze zijn wij op zoek naar een gemotiveerde verslavingsarts of eventueel basisarts met de wens opleiding tot verslavingsarts. Als arts in de verslavingszorg maak je deel uit van een multidisciplinair team waar onder andere psychiater, klinisch psycholoog of GZ- psycholoog, verpleegkundigen en sociotherapeuten onderdeel van uitmaken.

De baan is uitdagend en vol afwisseling. Afhankelijk van de wensen is de functie in te delen. Als verslavingsarts ben je regiebehandelaar van deel van de caseload van het team. De verdeling hiervan vindt plaats in overleg met de andere disciplines en collega’s om tot een goede werkverdeling te komen.

Geen dag is hetzelfde, naast reguliere zorg zijn er crisisinterventies en consultatie voor andere disciplines, deelname aan vakgroep overleg en de ruimte voor persoonlijke invulling en ontwikkeling. Op de (poli)kliniek werken afwisselend 3-6 artsen, waardoor er regelmatig contact met collega’s is. Onze teams worden gekenmerkt door een enorme drive om kwalitatief goede, geïntegreerde (behandeling, werken en wonen) zorg te leveren. Investeren in jouw persoonlijke én teamontwikkeling is de basis voor ons succes.

Werken bij IrisZorg

IrisZorg werkt vanuit herstelondersteunende zorg, gericht op persoonlijk en maatschappelijk herstel. Het gaat om het opbouwen of hervinden van de eigen identiteit en het heroveren van regie en grip op het eigen bestaan. We ondersteunen onze cliënten op alle leefgebieden met integrale zorg. We bieden trajecten voor opvang, woonbegeleiding, verslavingsbehandeling, werken en leren.

IrisZorg werkt op zestig locaties verspreid over Gelderland, een deel van Overijssel en Flevoland.

Wat bieden wij?

 • Persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld de MiAM-opleiding.
 • De vrijheid om mee te ontwikkelen aan een vernieuwende organisatie met diverse projecten gericht op verbeteren van inhoudelijke zorg.
 • Intercollegiale toetsing, 5 maal per jaar, er zijn 5 collega’s gecertificeerd.
 • Onze organisatie is ingericht volgens de principes van zelforganisatie op maat. Locatie coördinatoren ondersteunen de teams zodat de teams zich maximaal op cliënten zorg kunnen richten.
 • Een organisatie van aanpakkers.
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Een goed inwerkprogramma gericht op kennis van de organisatie, beleidskaders, procedures en protocollen, het behandel- en zorgaanbod (evidence based) en de bijdrage daaraan van verschillende disciplines.
 • Inzicht in de verschillende vakgebieden en disciplines binnen de organisatie en de toegepaste behandel- en hulpverleningsmethodieken. 
 • Inschaling vindt plaats conform onze CAO en wordt bepaald aan de hand van kennis en ervaring. 

Jouw profiel:

Passie voor onze complexe doelgroep is onmisbaar. Ben je een creatieve denker en durf je buiten de gebaande paden te treden? Dan komen wij graag met je in contact. Zelfreflectie, humor en doorzettingsvermogen passen bij jou. Deze eigenschappen zet jij ook in om contact te maken, cliënten te bereiken en hen de goede richting op te helpen. Je bent in staat om te luisteren naar de cliënten, hen te motiveren, te stimuleren en te corrigeren.

 • Je beschikt over een opleiding tot arts, (aangevuld met een afgeronde MIAM-opleiding, of bereid om deze intern te volgen) met kennis van de medische aspecten van verslavingsproblematiek en verslavingsgedrag en ervaring in het werken met multidisciplinaire teams en zorgprofessionals. Als basisarts (zonder ervaring) werk je onder supervisie van een KNMG-verslavingsarts en werken we samen aan je ontwikkeling tot zelfstandig verslavingsarts. Hierbij is dagelijkse supervisie mogelijk.
 • Je beschikt over BIG-registratie.
 • Je volgt ontwikkelingen in je vakgebied en relevante wet- en regelgeving op de voet door het lezen van vakliteratuur en het volgen van bij- en nascholing en/of symposia.

Wil je meer weten?

De vacature wordt zowel intern als extern opgesteld. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.

Als je vragen hebt over deze vacature dan kun je contact opnemen met Thomas Knuijver, 088 - 606 16 77. 

Interesse? We nodigen jou graag uit om te solliciteren. Je kunt reageren tot 30 augustus 2019.

Wanneer je interesse hebt in deze vacature, klik dan op de knop "solliciteren" en verstuur online je sollicitatie en CV (pdf). Schriftelijke sollicitaties en sollicitaties per email worden niet in behandeling genomen.