Verzorgende IG Nachtdienst

8 - 32 uur

Kenmerken vacature

Publicatie datum: 20 januari 2020 09:14

Jouw werk

Wil jij de zon zien opkomen op ons prachtige landgoed?

Start dan als Nachtdienst (VIG’er), minimaal 8 uur en maximaal 32 uur per week te Beekbergen.

Op het Hoogeland te Beekbergen werk je op een prachtig landgoed in een oase van rust met een eigen tuincentrum. Voor het Hoogeland en onze ongeveer 100 cliënten zijn we op zoek naar een NACHTDIENST, die onze doelgroep begeleidt en ondersteunt bij het grip krijgen op zijn/ haar leven. Op het Hoogeland zijn zes woningen waar onze cliënten wonen en begeleid worden. In de nacht werk je geheel zelfstandig binnen een team van drie nachtdiensten. Er zijn s’ nachts ook altijd toezichthouders aanwezig met wie je bij calamiteiten samen optrekt. Onze aanpak kenmerkt zich door krachtgericht werken en we pakken kansen op het gebied van innovatie.

We zoeken iemand die zorg en aandacht voor onze cliënten heeft en stevig in zijn/haar schoenen staat.

Functieomschrijving:

Als nachtdienst (VIG) biedt je directe zorg aan cliënten met een disfunctioneren op sociaal, psychisch/psychiatrisch en/of somatisch gebied ten gevolge van verslavingsproblematiek, waarbij de zorg individueel en groepsgericht is. Je signaleert, geeft vorm aan de begeleiding van cliënten, ondersteunt groepsleiding en draagt zorg voor rapportage en het verstrekken van medicatie.

Voel jij je als een vis in het water in een verantwoordelijke functie in de nachtelijke uurtjes op een prachtig landgoed? Dan is dit de baan voor jou!

Werken bij IrisZorg

IrisZorg biedt een breed palet aan zorg. Onze kracht zit in de integratie tussen (verslavings)behandeling en begeleiding. Bij ons is geen één dag hetzelfde. Je werkt met een afwisselende doelgroep en de problematiek is vaak complex. Elke cliënt heeft zijn eigen verhaal en daarmee zijn eigen zorgvraag. Wij zoeken naar krachten en denken in mogelijkheden. Maak deel uit van onze kleurrijke wereld.

De uitdaging is om ervoor te zorgen dat mensen met (verslavings)problematiek weer grip op hun leven krijgen. We werken hierbij methodisch met evidence based methodieken, CRA en Krachtwerk. Samen met de cliënt gaan we aan de slag met doelen om het herstel te bevorderen. We stropen onze mouwen op. Brengen structuur aan in ongestructureerde levens. Het geeft voldoening als doelen, ook al zijn het soms kleine doelen, worden behaald. Als zorginstelling willen wij het goede voorbeeld geven en de gezondheid van onze cliënten en medewerkers bevorderen. Daarom werken wij toe naar een rookvrije organisatie.

Uiteindelijk geldt het resultaat. Om daar te komen krijg je veel vrijheid, beleef je teamspirit en verbondenheid. Ook krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen, initiatief te nemen en te doen waar je goed in bent. De zorg verandert continu, niets wordt saai. Je raakt daarom ook nooit uitgeleerd. Werken bij IrisZorg is hard werken én werken met je hart.

Wat bieden wij?

 • De vrijheid om mee te ontwikkelen aan een vernieuwde en vernieuwende organisatie;
 • Een aandeel in een maatschappelijk betrokken organisatie;
 • Werken met een uitdagende doelgroep;
 • Een organisatie van aanpakkers;
 • Opleidingsmogelijkheden om je kennis te verbreden;
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, conform de CAO- Sociaal Werk, de functie is ingedeeld in schaal 5.

Jouw profiel:

Passie voor onze complexe doelgroep is onmisbaar. Ben je een creatieve denker en durf je buiten de gebaande paden te treden? Dan komen wij graag met je in contact. Zelfreflectie, humor en doorzettingsvermogen passen bij jou. Deze eigenschappen zet jij ook in om contact te maken, cliënten te bereiken en hen de goede richting op te helpen. Je bent in staat om te luisteren naar de cliënten, hen te motiveren, te stimuleren en te corrigeren.

 • Je beschikt over een opleiding Verzorgende- IG op niveau 3;
 • Kennis van en inzicht in de achtergrond en leefwijze van de doelgroep en de aard van de problemen die zij hebben;
 • Deskundigheid in begeleiding en zelfstandig werken is een vanzelfsprekendheid;
 • Je hebt een stevige persoonlijkheid met goede sociale en communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Digitale registratiesystemen zijn jou bekend;
 • Je bent in staat om zelfstandig te werken en adequaat te reageren bij calamiteiten.
 • Je kunt omgaan met agressie, weerstanden en conflicten. Kortom, je bent initiatiefrijk, vindingrijk en assertief.

Wil je meer weten?

De vacature wordt zowel intern als extern opgesteld. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.

Wil je meer informatie over de inhoud van de functie, neem dan contact op met Renate Wensveen, via renate.wensveen@iriszorg.nl (alleen voor informatie) of Susanne Albers, tel 06- 11585415.

Interesse? We nodigen jou graag uit om te solliciteren. Je kunt solliciteren tot 18 februari 2020.

Wanneer je interesse hebt in deze vacature, klik dan op de knop "solliciteren" en verstuur online je sollicitatie en CV (pdf). Schriftelijke sollicitaties en sollicitaties per e-mail worden niet in behandeling genomen.