Vrijwilligerswerk


Maatjesproject Nijmegen

Ben jij geïnteresseerd in kwetsbare mensen met een bijzondere achtergrond? Wil je mensen helpen om meer grip op hun leven te krijgen? Misschien is maatje worden van een van onze cliënten in Nijmegen dan iets voor jou!

Maatjes zijn voor onze cliënten enorm waardevol. Vaak leven zij in een kleine wereld en kunnen maatjes een schakel zijn om weer mee te doen in de maatschappij. We zoeken maatjes voor enkele maatjesprojecten in Nijmegen. Het gaat om cliënten die thuis begeleiding krijgen van IrisZorg of in een voorziening van IrisZorg wonen, bijvoorbeeld bij De Hulsen.
Wat ga je doen?

Ongeveer één keer in de week spreek je samen af. Samen overleg je wat jullie gaan doen, bijvoorbeeld wandelen, fietsen of puzzelen. Sommige cliënten willen lid worden van een (sport)club of een wijkcentrum bezoeken, maar durven de eerste stap niet te zetten. Dan kun je als maatje daarbij steunen en ga je samen. Of je helpt bij het wegwijs maken op een laptop of Nederlands leren. Anderen willen graag alleen even een praatje maken en samen koffie drinken.
We zoeken enthousiaste vrijwilligers die goed kunnen luisteren en zich in kunnen leven in onze cliënten.

Wat krijg je ervoor terug?

  • Goede begeleiding door een ervaren beroepskracht
  • Een training voordat je begint
  • Duidelijke afspraken, vastgelegd in een vrijwilligersovereenkomst
  • Een vrijwilligersvergoeding, verzekering en een kerstpakket
  • Je ervaart hoe leuk en zinvol het is om je in te zetten voor onze cliënten

Hoe gaan we verder?

  • Als je je aanmeldt als maatje maken we een afspraak om te kijken of het écht iets is voor je.
  • Daarna gaan we op zoek naar een passende cliënt. Als de kennismaking bevalt van beide kanten, dan ga je als maatjes verder.

Meer informatie?

Lees het verhaal van Peter en maatje Tim 
Lees het verhaal van Ronald en maatje Marco
Lees het verhaal van Marja en maatje Lydia
 
Neem contact op met Eric Dechnar, coördinator maatjesprojecten Nijmegen, via e.dechnar@iriszorg.nl. Neem ook eens een kijkje bij onze huidige vacatures voor maatjes.