"Het maatschappelijk rendement is groot"

Fred Dreef, Psychiater

 

“Als Psychiater ben je regiebehandelaar en ook gewoon een vakman in het team. Ik werk zowel voor de poli als voor het FACT-team in Tiel, en ben consulterend Psychiater voor de kliniek Tiel. Verder ben ik waarnemend geneesheer-directeur voor IrisZorg. Ik heb op verschillende plekken gewerkt, maar bij IrisZorg nu het langst. Dat zegt wel wat. Als ik eerlijk ben, vind ik de verslavingszorg een wat ondergewaardeerde tak binnen de GGZ. Het is dankbaar en nuttig werk, bovendien is het maatschappelijk rendement groot. We helpen mensen weer grip op hun leven te krijgen.”
 

Doelgroep is divers

 

 

“Mijn kamer hangt vol schilderijen. Kleurrijke bloemen op de ene wand. Rustgevende, landelijke tafereeltjes aan de andere wand. Ik hoop dat het mensen wat op hun gemak stelt. Het is niet niks om hier te zijn. Mijn caseload is ontzettend divers. Je komt hier van alles tegen: comorbiditeit, verslaving, psychose, angststoornis, ptss, adhd, persoonlijkheidsstoornissen. En ik heb te maken met mensen uit alle lagen van de samenleving. Dat maakt het werk zo leuk. Al gaat het langzaam, vooruitgang is mogelijk.”

Onderdeel van groep

 

“Ik werk niet solistisch. Ik maak onderdeel uit van een groep en dat is prettig. Het FACT-team geeft houvast, we spreken elkaar dagelijks. Daarnaast zie ik mijn vakgenoten iedere zes weken tijdens het psychiatersoverleg en mailen en bellen we veel met elkaar. IrisZorg is een nette werkgever. Bovendien gaan ze voor de moeilijkste doelgroep, ook al is dat met de DBC-systematiek helemaal niet zo aantrekkelijk. Ik vind dat sympathiek, maar vind ook dat het moet. De meest kwetsbare mensen staan er vaak het slechtst voor, die moeten we niet in de steek laten.” 

 

 

Collega Fred neemt je mee naar zijn werkplek en vertelt je wat hem zo boeit als Psychiater bij IrisZorg. 

Vacatures Psychiater

 

 

 

 

 

IrisZorg.nl

Volg ons op LinkedIn

Privacy

Disclaimer

 

Copyright IrisZorg 2020