"Geen dag is hetzelfde, geen patiënt is hetzelfde en geen aanpak is hetzelfde."

Marleen van Melick, Psychiater

 

 

 

“Ik ben psychiater in een van de klinieken van Iriszorg. Klinisch werken heeft me altijd gegrepen. Je kunt in een korte intensieve periode veel bereiken. Geen dag is hetzelfde, geen patiënt is hetzelfde en geen aanpak is hetzelfde. In de verslavingszorg is het belangrijk dat je duidelijk grenzen aangeeft. Dat past wel bij mij. Ik wil mensen helpen, maar wel met duidelijke afspraken. De patiënten moeten zelf inzet tonen. Dat is wel een wezenlijk verschil met de psychiatrie die ik eerder had gezien.”Mooie, interessante mensen

“Wat mijn werk zo mooi maakt? Mensen kunnen snel opknappen. Zodra alcohol en drugs uit het lijf zijn, komt er een mooi mens onderuit. Met een lijdenslast en hulpvraag waar we samen aan kunnen werken. Een verslaving komt nooit alleen, in de verslavingszorg kom je de psychiatrie in volle breedte tegen, dat maakt het afwisselend. Uiteindelijk kan een verslaving iedereen overkomen, je ontmoet mensen uit alle lagen van de bevolking.”

 

Fijn, gezellig team

“Ik heb veel contact met de andere psychiaters binnen IrisZorg. Elke maand hebben we overleg. Het is een kleine, gevarieerde club gezellige mensen. De onderlinge waarneming is goed geregeld. In de kliniek werk ik in een breed team met onder andere een verslavingsarts, sociotherapeuten, verpleegkundigen, een bewegingsagoog en psychologen. Elke dag starten we met het multidisciplinair overleg.”

Wist je trouwens dat je altijd vrijblijvend kunt komen kennismaken? Bel Marleen via 088 6061 065.

Ontdek hoe Marleen haar werk ervaart en bekijk onze vacatures voor Psychiater.  

Vacatures Psychiater

 

 

 

 

 

IrisZorg.nl

Volg ons op LinkedIn

Privacy

Disclaimer

 

Copyright IrisZorg 2020