"De cliënten hebben mijn hart gestolen"

Laura Schraa, Verzorgende IG

 

 

“Ik ben Verzorgende IG bij IrisZorg, oftewel VIGger. Mijn locatie is het Hoogeland in Beekbergen. Ik heb een bijzondere combinatiefunctie. Ik voer namelijk verpleegkundige handelingen uit en doe groepswerk. ’s Morgens help ik mensen met opstaan, douchen en aankleden. Ik motiveer ze om naar hun werk te gaan, deel medicijnen uit, bereid het eten voor en zorg dat ze op tijd zijn voor hun afspraken. Laatst hielp ik ook mee met de griepprikken hier. Erg afwisselend dus.”

 

Kleurijke verhalen

 

 

“De cliënten hebben mijn hart gestolen. Het is een interessante mix van jong en oud met verschillende achtergronden. Ik ontmoet mensen met psychiatrische problematiek, die dakloos zijn of bezig zijn met het stoppen met alcohol of drugs. Allemaal hebben ze hun eigen kleurrijke verhaal en werken ze aan hun herstel. En ze doen lekker hun ding hier, zijn actief. De een gaat vissen, de ander toert wat rond op de scootmobiel of gaat naar de dagbesteding.”  

 

Goede sfeer

 

“De sfeer is goed hier, ook met collega’s onderling. Mijn team bestaat uit persoonlijk begeleiders, VIGgers, groepswerkers, een gastvrouw en een huishoudelijke hulp. Samen overleggen we wie welke taak of welk project gaat doen. Je mag de dingen doen die je leuk vindt. En je mag zijn wie je bent. Ik voel me vrij in mijn werk. Ook vind ik het fijn dat ik allerlei cursussen kan volgen als ik dat wil, bijvoorbeeld via e-learning.” 

 

 

 

 

Collega Laura (Verzorgende IG) opent de deur van het groepshuis waar ze werkt en laat zien waarom ze elke dag weer met een goed gevoel naar haar werk gaat. 

 

Vacatures Verzorgende IG

 

 

 

 

 

IrisZorg.nl

Volg ons op LinkedIn

Privacy

Disclaimer

 

Copyright IrisZorg 2020