Solliciteren bij IrisZorg


Heb je een leuke vacature gezien en spreekt onze organisatie jou aan? Middels onze sollicitatieprocedure onderzoeken we of er een match is. We willen graag weten wie je bent als persoon, wat jouw achtergrond is en of je over de competenties beschikt die bij het werk en onze doelgroep passen.

In 7 stappen naar een baan bij IrisZorg


We leren je graag beter kennen. Dit zijn de stappen
die we samen doorlopen als je bij ons hebt gesolliciteerd.


1. Online Solliciteren


Mooie vacature gezien? Via deze website solliciteer je online. We ontvangen graag je motivatie en CV of een actueel en representatief LinkedInprofiel. Binnen enkele minuten ontvang je een ontvangstbevestiging. 

Tip: maak een account aan, dat maakt het solliciteren nóg gemakkelijker

2. Eerste kennismaking


Denken we in jou de ideale kandidaat voor de vacature te hebben? Dan ontmoeten we je graag persoonlijk voor een gesprek. Ook als er nu geen match is, laten we je dat uiteraard weten. Ben je op gesprek geweest, dan ontvang je van ons een persoonlijke terugkoppeling. 

3. Tweede gesprek of meelopen


De eerste kennismaking maakt dat we over en weer willen verdiepen. Doorgaans doen we dat in een tweede gesprek. Of je loopt een dag mee met het team. 

4. Referentiecheck


We zijn enthousiast en willen graag met je door. In overleg met jou checken we referenties. Bij sommige vacatures maakt een assessment deel uit van de sollicitatieprocedure. Als dit van toepassing is, informeren we je hierover aan het begin van de procedure. 

5. Arbeidsvoorwaardengesprek


Als we met jou in zee willen gaan en jij met ons, volgt het arbeidsvoorwaardengesprek. Komen we eruit samen? Dan feliciteren we je van harte met je nieuwe baan en bereiden we ons voor op een warm welkom voor jou. Ter voorbereiding neem jij je ID-bewijs mee en je diploma’s. Samen bereiden we je indiensttreding voor. 

6. In dienst


Je indiensttreding verloopt zoveel mogelijk digitaal. Als je dat nog niet gedaan hebt, maak je een persoonlijk account aan en vul je de benodigde gegevens daarin aan. Het ontvangen en ondertekenen van je arbeidsovereenkomst laten we het liefst digitaal verlopen. Je ontvangt een link waarmee je online je verklaring omtrent gedrag (VOG) kunt aanvragen. Uiteraard vergoeden wij de kosten voor het aanvragen van een VOG. 

7. Welkom bij IrisZorg!


We verwelkomen je op je eerste werkdag. Je team en inwerkcollega zorgen samen met jou voor een warme inwerkperiode. We nodigen je uit voor onze introductiedag. Ook bespreken we welke IrisZorg trainingen voor jou van meerwaarde zijn. 


Eerste vrijblijvende kennismaking?


Weet je niet zeker of werken in de verslavingszorg of maatschappelijke opvang bij je past? Loop dan gewoon een dagje mee. Wees nieuwsgierig en wie weet ontdek je jouw droombaan. Neem contact met ons op via werkenbij@iriszorg.nl en we ontmoeten je binnenkort op één van onze locaties.

Leuk om te weten


Collega’s geven hun introductieperiode een dikke voldoende, met een 4,8 op een schaal van 5. “Ik voel me welkom”, is een veelgehoorde opmerking. 

Vragen tussendoor?


Heb je een inhoudelijke vraag over een vacature of een terugkoppeling over het vervolg, bel dan met de genoemde contactpersoon in de vacature. Heb je een vraag over online solliciteren, bel dan met 088-606 2930 en vraag naar het serviceteam of mail naar werkenbij@iriszorg.nl.